Despre noi

Şcoala Profesională or. Glodeni, funcţionează din anul 1963. Pînă în prezent au fost pregătiţi peste 7000 de muncitori calificaţi în domeniile de construcţii, prestări de servicii în agricultură,transporturi . Mulţi absolvenţi ai şcolii au devenit buni ingineri, activişti publici, oameni de afaceri, iar majoritatea lor activează pe şantierele de construcţii şi prestează servicii în agricultură ,transporturi.

În prezent școala pregătește muncitori calificați în următoarele domenii

CONTRUCŢII:

DULGHER în construcții (2 ani)
TENCUITOR-PLACATOR CU PLĂCI (3 ani)

TRANSPORT AUTO

MECANIC AUTO (2 ani)

AGRICULTURĂ

TRACTORIST-TRACTORIST MAȘINIST  (2 ani)

INDUSTRIE UȘOARĂ

CUĂTOREASĂ(DUAL) (2 ani)

Elevii, care studiază în grupele bugetare fac studiile fără plată, dispun de bursă de următoarele categorii:

• I categorie - 590 lei;
• II categorie - 495 lei;
• III categorie - 420 lei;

cazare, iar doritorii se vor alimenta în cantina şcolii.

În şcoală activează, profesori și maiştri instructori cu o pregătire profesională înaltă şi experienţă în muncă înaintată.

La dispoziţia elevilor sunt cabinete de instruire teoretică bine înzestrate şi ateliere de instruire practică, cu utilaj şi instrumente moderne, cămin cu toate cele necesare pentru odihnă şi activitate extraşcolară , cantină în care elevii se alimentează. (acces liber la internet,Wi Fi)

În şcoală funcționează cercul de dans,cercul literar dramatic,cercuri sportive. Terenurile sportive bine amenajate, unde sunt practicate diferite probe sportive (fotbal, baschet, volei), dispunem de sală de mese de tenis, şah și dame.